קידום אתרים SEO

קידום אתרים אורגני "SEO" במנועי החיפוש הוא תהליך באמצעותו משפרים את הנראות של עמודי האתר המקודם בדפי תוצאות החיפוש.

במדריך קידום אתרים הזה ננסה להבין מהן הפעולות שנדרש מקדם אתרים לבצע על מנת לקדם אתר בצורה אורגנית, אילו החלטות ידרש לקבל, כיצד יש לתעדף את המשימות השונות, וגם מהן הדרכים למדוד את הצלחת תהליך הקידום. מתחילים.

רקע על קידום אתרים וה- Seo

מנועי החיפוש השונים, ובפרט מנוע החיפוש של גוגל, עושים שימוש במגוון רחב של פרמטרים על מנת לדרג עמודי אינטרנט בדף תוצאות החיפוש בעבור שאילתות גולש שונות. 

בדרך כלל, האינטרס של בית עסק המנהל אתר אינטרנט, הוא להיות ממוקם גבוה ככל האפשר בתוצאות החיפוש עבור ביטויי המפתח הרלוונטים עבורו. 

ביטוי מפתח רלוונטי הוא זה שמסייע לבעל העסק לממש את מטרות העסק:

 להגדיל מכירות, לספק מידע לגולש, לייצר מוניטין חיובי לאדם או לחברה, להדריך גולשים בביצוע של מטלה מסויימת ועוד ועוד מטרות שונות.

כיצד מחליט מנוע החיפוש אילו עמודי אינטרנט הם הרלוונטיים ביותר לשאילתא שביצע המשתמש? התשובה היא, כמובן, סוד שמור של מנוע החיפוש. 

אולם ההשערות הרווחות בעולם ה- SEO הן שמנוע החיפוש היה מעוניין להציג לגולש אתרים שעונים בצורה הטובה ביותר על שאילתת החיפוש שלו, שהם מהירים ובטוחים לשימוש, שאינם מכילים תוכן משוכפל ושהם בעלי מבנה נכון, שהם מותאמים לתצוגה במובייל ושהם זמינים כל העת לשימוש, וכמובן שהרשימה עוד ארוכה.

תפקידו העיקרי של מקדם האתרים הוא לסייע לבית העסק לשכנע את מנוע החיפוש שעמודי האתר שלו הינם הרלוונטיים ביותר ונותנים את המענה האיכותי ביותר לקריטריונים השונים. 

בנוסף, תפקידו של מקדם אתרים הוא לשפר את שיעור ההקלקה של גולשים על שורת הכותרת בחיפוש (CTR) ובאמצעות זאת, לסייע לבית העסק להגדיל את יחס ההמרה של גולשים באתר.

ועוד מילה. כאשר גולש מבצע שאילתא במנוע החיפוש, הוא מקבל את התוצאות שמנוע החיפוש שמר לעצמו במאגר אינדקס מיוחד, ולא, כפי שרבים ודאי חושבים, מתוך מאגר עמודי האינטרנט החיים בזמן אמת ברחבי הרשת. 

מנוע החיפוש מפעיל רכיבי תוכנה שנקראים זחלנים, שתפקידם לעדכן את מאגר האינדקס של מנוע החיפוש בעמודים חדשים או בעמודים שעודכנו, ומנוע החיפוש חושב שהם יהיו רלוונטיים לשאילתות חיפוש שונות.

קידום אתרים השלבים להצלחה

שלב ראשון – שלב המחקר

על מנת להתחיל ולקדם את האתר בצורה אורגנית, חשוב מאוד לבצע קודם מחקר מתחרים מקיף. בשלב זה ננסה להבין מהם היתרונות של המתחרים: האם באתרי המתחרים יש הרבה תוכן ערכי? האם הם זוכים לפרופיל קישורים נכנסים גדול ואיכותי? איזו חווית שימוש הם מציעים למשתמשים? עד כמה אמינים, סמכותיים ובטוחים נראים האתרים של המתחרים (עוד על סמכות תוכלו לקרוא במאמר: מהי סמכות ומדוע היא חשובה לקידום האתר שלכם)? ומעבר לכך: מהי הצעת הערך שמציעים המתחרים ללקוחותיהם? האם הם איכותיים יותר משאר החברות הפעילות בתחום? האם הם זולים יותר? האם מועד האספקה שלהם הוא הקצר ביותר?

ההבנה של האזורים בהם המתחרים שלנו חזקים וגם של האיזורים בהם הם מוצלחים פחות, תסייע לנו לגבש תוכנית עבודה סדורה לקידום האתר, שתתמקד באזורים שבהם נוכל לייצר יתרון יחסי על המתחרים.

חלק המחקר כולל, כמובן, גם זיהוי וסיווג של ביטויי מפתח שעבורם נבקש לקדם את האתר. מחקר ביטויי מפתח מעמיק הוא מרכיב בסיסי בכל תהליך קידום של אתר. כאן תוכלו לקרוא עוד על שתי שיטות מצויינות לביצוע מחקר ביטויי מפתח.

כלי מחקר מילות מפתח של גוגל

שלב 2 - מתאוריה לפרקטיקה: שלב הביצוע

לב הביצוע של תהליך הקידום האורגני נחלק, בגדול, לחמישה מרכיבים עיקריים. לכל עולם תוכן שיוצג כאן משמעות גדולה לצורך ביצוע קידום אורגני מוצלח של האתר :

ניהול אסטרטגיית תוכן

תוכן הוא פקטור משמעותי ביותר בכל תהליך של קידום אורגני של אתרים במנועי החיפוש. 

כל מקדמי האתרים מסכימים כי בלי תוכן איכותי, קשה יהיה עד בלתי אפשרי לקדם אתר במנועי החיפוש. 

בגדול, ניתן לומר כי ישנם שני סוגים של אסטרטגיות תוכן לאתר: הפצת תוכן שטחי בתדירות גבוהה או הפצת תוכן מעמיק בתדירות נמוכה. לכל אחת מן השיטות קיימים יתרונות וחסרונות. 

כמו כן, חשוב להבין כי לא בכל תחום ניתן לפרסם תוכן מעמיק המבוסס על מחקרים עתירי תקציב. 

אם החלטתם להשקיע בתוכן כחלק מאסטרטגיית הקידום, אחד מן האתגרים המרכזיים שמולם תעמדו הוא גיוס של קהל הקוראים והגברת המעורבות שלו בתכני האתר.

 

התוכן מגיע לא רק מהאתר אלה גם מאתרים אחרים עם תוכן איכותי מאתרים בעלי ותק אשר יעודדו ביקור להרחבת הידע בנושא באתר שלכם.

בניית פרופיל קישורים

בנייה איכותית של פרופיל קישורים לאתר צריכה להתבצע באופן מבוקר, מדוד והדרגתי. 

הקפידו על הרלוונטיות ועל הסמכות של האתרים מהם תקבלו קישורים. 

גוונו במקורות מהם יתקבלו הקישורים, גוונו בטקסט העוגן המוביל גולשים מעמודים אחרים לעמודי האתר שלכם, הקפידו על תדירות הולמת של קבלת הקישורים. 

כיצד, אם כן, בונים פרופיל קישורים בצורה מיטבית? ובכן, לצד השיטות השונות להשגת קישורים, כגון רכישה של קישורים, החלפה של קישורים, בניית אתרי תמיכה, שימוש בפורומים שונים וניצול הזדמנויות, על מקדם האתר להקפיד על ניהול איכות פרופיל הקישורים.

 

קידום אתרים טכני

המרכיב הרביעי של תהליך קידום אתרים הוא שיפור ההיבטים הטכניים השונים באתר. 

תהליך זה נועד לשים דגש על חווית הגלישה באתר, להאיץ את מהירות טעינת הדפים באתר, להוסיף אפשרויות ניווט ולהטמיע פירורי לחם באתר, לוודא שכתובות ה- url הן ידידותיות ומאפשרות שיתוף בצורה אסתטית, לבצע הפניות קבועות וזמניות בצורה נכונה ועוד שורה ארוכה של היבטים טכניים שונים נוספים.

אופטימיזציה

בחלק החשוב הזה של תהליך הקידום תבצעו התאמה של דפי האתר, הכותרות והתיאורים שלהם לתצוגה במנועי החיפוש. 

שתי פעולות עיקריות שתסייענה לכם להציג הישגים משמעותיים ללקוחות שלכם הם טיוב תגי הכותרת וטיוב תגי התיאור של כלל עמודי האתר.

כמו כן, שילוב ביטויי מפתח בתכנים השונים הקיימים באתר במשורה, תוך התחשבות בהתאמתם לסביבת התוכן שבה הם מוזכרים הינו מרכיב לא פחות חשוב בשלב האופטימיזציה של האתר.

בנוסף, הגדרת תגיות ALT לתמונות תוכל לעזור לכם להסביר למנועי החיפוש מה, למעשה, מוצג בתמונות ששילבתם על גבי דפי האתר, וכיצד הן מתקשרות עם התוכן הקיים בעמוד. 

מאחר שמנועי חיפוש משתכללים כל העת ביכולת לנתח ולהבין טקסטים, הרי שביצוע מוקפד של עריכת תגית ה- ALT, יוכל לסייע להם להבין גם תמונות.

פעולה נוספת בעלת משמעות שתוכלו לנקוט היא להגדיר אזור פוטר באתר, איזור קבוע בתחתית האתר שחוזר על עצמו בכל עמודי האתר, וממנו תוכלו להוציא קישורים פנימיים לעמודים חשובים באתר.

זמני טעינה

פרמטר חשוב בקידום האתר הינו זמן הטעינה של האתר, אנחנו רוצים הכול כאן ועכשיו, ולא תמיד יהיה לנו סבלנות לחכות דקה עד שהאתר יטען, לכן חשוב לעבוד על מהירות אתר ולהיות יעיל יותר ונוח יותר למשתמש.

ניהול חווית משתמש

כדי שהאתר שאתם מקדמים ידורג גבוה בדף תוצאות החיפוש עבור ביטויי מפתח פופולריים, תצטרכו לספק חווית משתמש מעולה לגולשים. חווית משתמש בעייתית תבוא לידי ביטוי בסממנים שישלחו גולשים למנוע החיפוש: אחוזי נטישה גבוהים, זמני שהיה קצרים, מספר צפיות בדף נמוך ועוד ועוד.

יש לא מעט היבטים בניהול חווית משתמש שמשפיעים על התצורה שבה צורך משתמש באתר תוכן: אמצעי הקלט, הניווט באתר, מהירות האתר, הודעות השגיאה, היכולת להתמצא באתר, היכולת להגיע לתוכן רלוונטי (למשל באמצעות רשימות ממוינות) ועוד.

מדידת הצלחת תהליך קידום אתרים

על מנת למדוד את הצלחת תהליך הקידום תאלצו, ראשית, להגדיר מה תחשב בעינכם הצלחה. חלק מבעלי האתרים יחליטו שהדבר החשוב ביותר מבחינתם הוא שיפור מיקומים של ביטויים במנוע החיפוש. 

אחרים ימדדו דווקא את שיעור ההגדלה של התנועה האורגנית לאתר.

בעלי עסקים אחרים יחליטו כי המרכיב החשוב מבחינתם הוא דווקא שיעור הגדלת ההכנסות כתוצאה מן התנועה האורגנית לאתר.

כדי להצליח בתהליך המדידה חשוב יהיה מאוד לחבר את האתר אל כלים לבדיקת מיקומים, אל הקונסול של גוגל, ואל גוגל אנליטיקס, כבר בתחילת תהליך הקידום, וזאת על מנת להבין ולמפות את כלל השינויים שבוצעו בפרמטרים השונים התייחסים לאיכות הקידום, כגון מיקומים, תנועה, השגת יעדים, המרות ועוד.

לשם כך, תוכלו להיעזר באוסף של כלים שונים לצורך ניהול תהליך הקידום.

כלים מובילים לניתוח ותכנון קידום אתרים או  "SEO" לקידום אתרים הם הכלים של MAJESTIC ו- AHREFS, מדובר בכלים בתשלום, במידה ואתם רואים באתרים שלכם נכס דיגיטלי ומבינים את הפוטנציל של השקעה באתר לאורך זמן אז בהחלט אתם תבינו שהתשלום עבור כלים מקצועיים מתגמד נוכח הValue שהוא יתן לכם.

לסיכום

קידום אורגני של אתרים במנועי החיפוש הינו תהליך מתמשך המצריך תכנון מוקפד, אסטרטגיה ברורה, כלי עזר טכנולוגיים, וכן שיתופי פעולה עם בעלי מקצוע כמו כותבי תוכן ובעלי נכסים דיגיטליים. 

לפני שאתם ניגשים לתהליך של קידום אורגני של הכס עליו אתם מופקדים, חשוב מאוד יהיה לבצע מחקר מתחרים, להבין את הצעת הערך שהם מספקים ללקוחות, ולמפות את האיזורים שבהם תוכלו לספק ערך מוסף ללקוחות שלכם.

מחפשים שירותים דיגיטליים?
השאירו פרטים ונחזור אליכם